Olen kuvataiteilija, jonka töissä kulkevat teemat liittyvät läsnäoloon, kaipuuseen ja kuulumiseen. Olen valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Valokuvataiteen koulutusohjelmasta 2020 ja medianomiksi Lahden Muotoiluinstituutista 2015. Teoksiani on ollut nähtävillä useissa julkaisuissa ja näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Kaikki teokseni lähtevät liikkeelle valokuvallisesta ajattelusta.

Pääasiallinen työskentelytekniikkani on kaiverrus pigmenttiprintille. Kaivertaessani asetun valokuvien äärelle ja annan käteni johdattaa sellaisen kuvan äärelle, jonne pelkällä valokuvalla ei ole pääsyä. Läsnä on liike, aika ja sattuma. Työskentelylleni ominaista on tarkentaminen yksityiskohtiin, jotka kertovat laajemmasta kokonaisuudesta. 

Olen julkaissut palkitun valokuvakirjan Kotimatkalla/På väg hem, jossa käsittelen kodin tematiikkaa isovanhempieni sotalapsuuskokemusten kautta. Tällä hetkellä työskentelen Katoava kasvio -teoskokonaisuuden parissa, jossa valokuvaan uhanalaisia kasveja Suomessa. Asun ja työskentelen Helsingissä.

Oman taiteellisen työskentelyni lisäksi ylläpidän Uumen ry:tä yhdessä kuvataiteilija Laura Konttisen kanssa. Uumen julkaisee verkossa kuvataiteilijoiden taiteeseen liittyviä tekstejä ja pyrkii toiminnallaan lisäämään kuvataiteilijan työn arvostusta, osoitteessa:

www.uumen.art 

︎